Българската традиция, която успешно е продължена от А1

Както вече стана ясно през годините Мобилтел или както се промени в един момент на МТел доказано бяха некоректни и лъжеха и потребители и институции по един или друг начин. Винаги обосновано. Вече МТел стана А1. С това може би всеки се е надявал, че ще има промени. Напротив! Традициите, които бяха положени от Мтел успешно се спазват и дори се развиват. Вече има по-скъпи в пъти планове, въпреки че технологиите се развиват. Не за това е темата.

Поради ред причини реших да преподпиша договора си с мобилният оператор А1. Не ми се смейте. Просто за момента така реших. Какво бе учудването ми, че по никакъв начин не се усетих като клиент а по-скоро бе едно голямо надлъгване за новия план. Обадиха ми се по телефона и служителката на А1 се опитваше през цялото време да ми предлага и акцентира върху по-скъпите възможности. Веднага след като се съгласих да преподпишем и го направих се оказа, че влиза плана веднага в сила, а не както е до изтичането на предишния “договор”. Странно, нали :)?

Интересно е как всички доставчици на услуги без значение какви са развяват Общите си условия като един байряк, когато се опиташ да се оплачеш и не си доволен. При подписването на въпросния “договор” се оказва, че не може да се променят клаузи и точки, не се предоставя предварително за преглед от клиента. Което за мен е неразбираемо при положение, че подписваме “договор”. Ако две страни се договарят то и двете са равнопоставени и имат право да променят или предлагат изменения и допълнения. Това в случая обаче е невъзможно и на клиента са му отнети права и не е равнопоставен в никакъв случай. Дори “договорът” е изцяло в полза на доставчика на услуги, в конкретната ситуация на А1.

И така реших да преподпишем и отидох в избран от мен магазин на А1. Там при сключването на договора нямаше абсолютно никакви разуни отстъпки за избор на ново устройство. Дори, когато пожелах да се промени датата на излизане на сметката ми обясниха, че трябва да платя сума от 12.00 лева. Много се учудих, и то при положение, че подписваме нов “договор”. Наложи се да споря със служителката и да се възмущавам. Тя ми опонираше, че имало Общи условия и там било така. И изведнъж тя важно важно каза, че нямало да плащам такса този път и ми прави услуга. Отново много се учудих. И попитах как така, тъй като има Общи условия и правила. Тя ми заяви, че тя е управителката и защото така е решила. Тази странна ситуация за пореден път доказа, че всичко може да се направи съвсем субективно и А1 си прави каквото си иска и безнаказано дерибейства!

Така, че ако сте решили да подписвате ултиматума на А1 бъдете нащрек. Няма как да го нарека договор по никой начин.

Внимавайте какво подписвате!

Четете още от Theodorus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *