Какво е вашето питие за лятото?

Балсамов оцет от ВИНПРОМ Русе
 

balsamov_ocet_butilkaТъй като напоследък стана много модно да се ползва балсамов оцет реших и аз да опитам. В различни заведения и готварски предавания съм гледал различни марки и видове (ябълков, винен). Нагледах се на италиански и прочие. Цената обаче от около 4-6 лв. според мен е прекалена и се огледах за родно производство на такъв балсамов оцет. Напоследък съм много скептично настроен към вносните хранителни продукти и гледам да не ги купувам. Причините за това са прости – винаги има шмекерия при вкарване на стоката, обичая в България да се вкарва боклука на Европа и още много много други.

Приятели ми препоръчаха балсамов оцет, който е производство на русенска фирма. Открих в магазини Фантастико въпросния оцет, който се оказа с цвят на соев сос. Цената бе около 2,50 – 3,00 лв., което е по-поносима цена. Това, което знам е, че е приготвен по оригинална технология от висококачествени виноматериали. Той представлява балансирана смес от винен оцет и гроздов концентрат, който отлежава поне 6 месеца в дъбови бъчви, за да добие необходимата плътност и хармония във вкуса.

Също и с по-прости думи мога да кажа, че някак си влиза много меко и не е резлив за стомаха. Тъй като имам калциран гастрит за мен този оцет е много по-лек от обикновенния, който сме свикнали да ползваме от години.
Аз лично ще го ползвам, поне докато не развалят качеството, което е стара българска традиция. Да се започне производство на хубав и стойностен продукт и по-късно от алчност да се развали.
Един малък недостатък е оцветяването в малко по-тъмен нюанс на зеленчуците или плодовете в салатата.Това според мен не чак такъв недостатък, но на много хора това не им харесва.
И така, в заключение мога да отбележа, че съотношението качество / цена за момента е приемливо.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Храна и напитки | Написано на 22.11.2009 от Theodorus

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Един Коментар към “Балсамов оцет от ВИНПРОМ Русе”

  1. Винпром Русе Каза:

    Балсамовият оцет на Винпром Русе наистина е един добър български продукт, а от една година се предлага вече и балсамов оцет в светъл цвят.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми