Какво е вашето питие за лятото?

5 причини да харесам Белоградчик
 

Белоградчишки скали

Преди месец бях в Белоградчик да снимам виртуална разходка на Белоградчишките скали. Докато бях там ми направиха добро впечатление някои неща за обслужването, хората и града като цяло.

1. Пътят – до града. Тук давам 6 от 10 точки заради многото табели.  Но не мога да дам повече заради дупките…Все пак колата беше шкода Фабия и не я счупихме :). Табелите и обозначенията наистина са достатъчно, аз винаги пътувам с GPS и се возя като навигатор (не карам) и познавам кога един път не е добре маркиран по честите въпроси към мен от типа – “А от тук накъде? Какво казва GPS-a”. При това пътуване нямаше такива въпроси.

2. Хората. Не можах да повярвам, че се е запазило доброто отношение към човека характерно за този край. Напоследък бях свикнал по разни възгордели се туристически обекти да ме посрещат доста студено. Тук в града, след като си купих малко провизии от бакалията, в съседния магазин, където са преки конкуренти попитах за историческия музей – упътиха ме много културно и приветливо. Когато се връщах от снимката на музея и минах пак оттам специално ме попитаха дали съм го намерил – личеше си истинска, а не фалшива загриженост за човека.

3. Обслужването при скалите. Всички са културни и като цяло те оставят да си правиш каквото искаш, ако потърсиш информация те упътват учтиво. На касата те обслужват интелигентно и дават касови бележки.

4. Съоръженията при скалите. Хора, които ходиха преди повече от месец и половина разказаха как нямало парапети и стълби. Реакцията на общината е била мигновена, защото когато аз отидох всичко беше обезопасено и за голямото стръмно катерене на едно място не се разчиташе само на хлъзгавите каменни стълби, а бяха монтирани алтернативни метални. Парапетите не развалят толкова много гледката, колкото бихте си помислили и придават по-европейски вид на мястото.

5. Самата природа – разбира се това не се включва в категория обслужване, но няма как да не споменем страхотните гледки.

След всичко казано имам и някои забележки – мини списъка на нещата които не харесах:

– Дупките по пътя.

– Скъпия билет за снимане. 10лв.  Това го разграничавам от обслужването, защото не зависи от хората, които ме обслужиха. Ще се зарадвате обаче да разберете, че ако не носите голям статив (като мен) няма да се сетят да ви вземат такъв билет, а на крепостта всички снимат и никой не им прави проблеми.

Четете още от begeragus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Туристически | Написано на 16.07.2009 от begeragus

 Етикети: , ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми

Магистрала НЕТ в Twitter !