Какво е вашето питие за лятото?

Bob или Фасул?
 

Bob и ФасулПреди няколко дни видяхме сини хора (не че беше много студено, за да посинеят :)) из столицата. В началото всеки се чудеше какво е това.

Оказа се, че това е рекламна кампания на Мобилтел (М-Тел) за техния нов виртуален оператор. Фирмата за начало се опита да отрече и прикрие, че има нещо общо с Bob. Интересното е че този подход и поведение е типично за М-Тел. Започват нещо ново, но веднага с опит за скриване на нещо. Имаме малък Фал-Старт.

Не знам какви са мениджърите в тази фирма, обаче явно нищо не са разбрали. Искренно се учудвам на тази безумна идея. По-добре да бяха инвестирали в обучение как да се държат с клиенти и как да ги обслужват :).

Както са казали хората – “Вълкът, кожата си мени, но нрава не” или пък “Просто като Фасул”. Каквото и да кажем е ясно, че докато тази фирма седи за каквато и да е услуга нещата няма да се променят. Условия на Фасула

Например в броя от 13.10.2011 на вестник Пари можем да прочетем следното:

От пресофиса на “М-Тел” официално отговориха пред в. “Пари”, че нямат данни за нова рекламна кампания, която дружество от групата да е организирало във връзка със “сините хора”.

Ясно се вижда, че в условията е посочена фирмата Мобилтел ЕАД. Това ми прилича на опит за подвеждане на потребителите (което е част от фирмената политика на М-Тел). Но тук дали има престъпление или нарушение могат да кажат само експертите.

И ако цитираме изваденото от Иво Апостолов:

 • Дават Ви 150 минути и 150 минути след закупуване на консерва с БОБ. Трябва обаче да ги изговорите до 30 дни след отваряне на консервата.
 • Цена на минута разговор: 0.12 лева. Звучи добре, но имайте предвид, че МТел ще отчита на минута. Тоест всяка започната минута се заплаща изцяло.
 • Ако нещо се прецака, а при МТел постоянно нещо е прецакано, ще трябва да плащате по 0.49 лева на обаждане до оператор.
 • За да деактивирате гласовата си поща, ще трябва да платите 3.90 лева.
 • За да Ви дадат PUK код, отново ще Ви искат пари – 2.40 лева.
 • Не е обявен кредитният лимит. Никъде по сайта им.
 • Ако се намирате в Гърция и се обадите на мобилен телефон в Румъния, цената ще е по-ниска, отколкото ако се обадите на същият мобилен телефон от България.
 • Цената на мобилен интернет в роуминг е 0.99 на 100 килобайта в ЕС и 2.19 извън ЕС.
 • 6.79 лева на минута ще Ви струва ако се обадите докато сте в ЕС до телефон извън ЕС. Това е и цената на роуминга извън ЕС като цяло. Това е възможно най-скъпата цена на минута в ЕС.
 • 2.79 лева на минута ще Ви струва, ако Ви потърсят докато сте извън ЕС. Това е възможно най-скъпата цена на минута в ЕС.

Пътуващ Фасул

Каквото и да обсъждаме или да ни предлагат истината остава една, а именно – Независимо дали е Bob или Фасул винаги се изпускат газове :). Или както казват “братята американци” – Смърди!

Изводите оставам на вас!

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Услуги | Написано на 18.10.2011 от Theodorus

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

21 коментара към “Bob или Фасул?”

 1. Sneji Каза:

  Следващата услуга ще е “Боб със зеле”, за подсилване на ефекта!!!!!

 2. man0l Каза:

  Жалко е наистина, че първият виртуален мобилен оператор е собственост на мтел. Практиката в другите държави е отделно юридическо лице да закупи пакет от минути от основните оператори на по – ниска цена и да ги дистрибутира до крайният потребител с търговска надценка.

 3. Ksido eood Каза:

  Технически погледнато, това е втория виртуален мобилен оператор на М(ен)тел. Първия беше услуга на Петрол, но нещо се загуби…
  Някой вече да е ползвал и да има реални отзиви от bob-услугата?
  (Звучи ми като олигофренясалия Спондж Боб – квадратни гащи… – http://www.imdb.com/title/tt0206512/).

 4. Влад Каза:

  Абе квото и да си говорим далеч сме още от практиките на европейските телекоми, да не говорим за тези от америка и азия, но пазара все пак си казва думата. Важното е че се предлагат ве повече и повече конкуренти оферти. Това може би е най-доброто за момента, но все пак си зависи и от начина на ползване на телефона.

 5. Ksido eood Каза:

  Малко пояснения:
  Относно кредитния лимит – или е добавен в последствие, или трудно се намира (във Въпроси/Отговори секцията) :
  100лв – по подразбиране и можело да се определя от “потребителя”.

  http://www.bob.bg/faq/bob-credit-limit.php

  Има още къде да се постараят:
  Обаждане към сътрудник на тел.123 – 0,49 лв./обаждане
  Верно, че все пак трябва да се филтрират обаждания от вида – “колко е часа”, но 50ст/обаждане е дървено.

  От друга страна погледнато, за текущите мтел абонати, тази мрежа се явява “чужда” и пак стават дървении – там всички предплатени “безплатни” минути (в мрежата) се ограничават…

  С една дума – пълно щастие няма (засега).

 6. Пепи Каза:

  @Ksido eood, например, затова е написано “Не знам какви са мениджърите в тази фирма, обаче явно нищо не са разбрали. Искренно се учудвам на тази безумна идея. По-добре да бяха инвестирали в обучение как да се държат с клиенти и как да ги обслужват 🙂 .” Неадекватната им “фирмена политика” го доказва, дори и с този фасул. Според мен нещата няма да се оправят щом почват с криене и разбира се неясноти. За липсата на информация за кредитен лимит също смърди!

 7. Мечо Каза:

  Мисля, че за момента това е най-изгодното предложение на мобилн оператор, стига само да ви узстройва самата програма

 8. Желязко Каза:

  Боб е с добри цени според мен. Скоро мисля да се възползвам от услугата, специално цените ме устройват идеално

 9. Хасан Каза:

  Кой е собственика мисля, че не е толкова важно, а какво предлагат. Цените са добри и това е достатъчно

 10. Стамат Каза:

  Фасул, фасул ама БОб си е с най-ниските цени за момента

 11. Theodorus Каза:

  Желязко, Хасан и Стамат.
  Всички вие казвате ниски цени и това е достатъчно /Хасан/. Но дали е така :).

  Компрометирането на една марка или както е модерно да се казва бранд :), каквато е М-Тел е изключителна издънка и много скъпа при това :).

  Българският потребител в важно да разбере, че всеки направен избор носи последствия и трябва да е готов за тях!

  Както съм написaл по-горе – “Вълкът козината си мени, но нрава не”.
  И за край на коментара, любим израз на американците – Смърди!

 12. Марко Динев Каза:

  Смятам да се включа към БОБ, за да оценя всичките му качества

 13. Бригита Каза:

  Логично е Мтел да се опита поне в началото да замълчи, за да е успешна тийзър кампанията и всички да очакват разкриването на загадката. А иначе, условията на новия бранд БОБ са си много добри за хора с ниско потребление на телефонните услуги.

 14. Yosko Каза:

  Цените на новия бранд БОБ напълно ме устройват, защото основно само говоря по телефона си.Най-вече ми харесва, че не ми искат договор и месечна такса!

 15. Гинка Каза:

  Най-сетне ниски цени за всички 🙂

 16. Elly Каза:

  Bob съществува в 6 държави. Това, че в Бг. стои зад Мтел и ползва тяхната мрежа за мен няма никакво значение. Марката е продукт на ТАГ(Телеком Австрия Груп), така както е и А1 в Австрия и Мтел у нас.
  Bob e отделна търговска марка, нова услуга за Бг. а в Европа са отдавна на пазара 😉

 17. Theodorus Каза:

  Не знам в колко държави съществува и честно казано хич не ме интересува. Въпросът е че стоят зад дисркедитирана фирма, която е минала всякакви граници и към отношение към клиентите си и като начин на работа!
  Колкото до Телеком Аустрия доколкото четох се разследват за корупционни практики и е назначен служебен борд. Колко е вярно не зная. Обаче старите хора казват където има пушек и има и пожар :). Аз лично на тази компания под каквато и да е форма услугите съм спрял да ги ползвам.

 18. Пелето Каза:

  Като качество при мобилните оператори не знам дами има разлика освен обхвата на телефоните, но цените се основни при избора на мобилен оператор

 19. Славка Каза:

  Може и фасул да е ама за цените малко от хората споделят какво мислят. Поне аз съм убеден че за момента няма по-приемливи от тези на Боб

 20. Бончо Каза:

  Съгласен съм със Славка от предния коментар, че наистина цените са доста дорби

 21. Магистрала НЕТ » Няколко причини за Освобождение от Мобилтелско Иго Каза:

  […] вълкът козината си мени, но нрава не. Дали ни предлагат Bob или Фасул, ни го предлагат едни и същи. Но ефекта и от двете е […]

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми