Бял ориз Ризон IZZI? Не, благодаря!
 

бял ориз ризон izziНяколко пъти се каня да споделя опит с продуктите с марка IZZI. Имам опит с тяхната леща и ориз. Лещата въобще няма да я коментирам – просто вече не я купувам.

Та мисълта ми е за “ориз” IZZI. Понеже много обичам ориз и онзи ден пак се реших (разбирай излъгах) да купя бял ориз ризон IZZI в пакет от 1кг от магазин Фантастико в София.  Когато го отворих в домашни условия и започнах да го чистя – първо отне ми 4 часа и малко и второ почти 1/3 (около 300гр.) се наложи да я хвърля. Начупени зърна от които ориза загаря.

На снимките по долу можете да видите разликите между здравите зърна, такива каквито би трябвало да бъдат всички в пакета и тези, които са фира и не би трябвало да се продават.

бял едрозърнест ориз ризон izzi

Тук можете да видите количеството, което остана за хвърляне.

Принципно много ме притеснява наличието на такова голямо количество некачествени зърна и опита да се пробутат на потребителия. Потребителят в България е ясно, че е балама и дойна крава, но в случая направо е нагло.

Снимките в този материал са доста красноречиви и се виждат и самите зрънца от бял ориз.

бял едрозърнест ориз ризон izzi

Тук на по-близък план са самите “зърна”, които се хвърлиха.

Неприятният момент е че когато оглеждах пакета преди да го купя имаше здрав вид. Тоест цели и хубави зърна – просто мечта. Даже и му направих снимка. Та като го отворих стана забавното :).

Иначе това което остана и се сготви на фурна с пиле има наистина прекрасен вкус. Даже зърната на “ориза” набъбнаха малко.

Аз лично вече прескачам продуктите IZZI. Опитът с ориза и лещата от горепосочената марка ми стигат. Иначе всеки нека си реши. Не съм се отказал от търсенето на хубав ориз на приемлива цена.

бял едрозърнест ориз ризон izzi

Това са здравите зърна. Така и трябва да бъде.

Пробвах един два. Засега са добре, пък да видим. Даже и хубава леща си харесах.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Храна и напитки | Написано на 03.10.2010 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми