Какво е вашето питие за лятото?

Червен Пипер за готвене от Mercury Foods
 

Както знаем от Епохата на Великите Географски Открития подправките са били ценна търговска стока и са били използвани от бедни и богати.

Подправката червен пипер съществува в много и различни форми (включително като комбинация от други подправки или пък подлежащи на специални обработки сортове) с различен вкус – сладък, лют, неутрален и др.

В този материал ще се спра на сладкия червен пипер за готвене.

Като подправка за готвене опитах много и различни видове червен пипер през годините. Имаше с цвят на керемида или пък толкова светли, чак почти с розов цвят. Разбира се вкусът също варираше в най-различни нюанси.

Един ден като пазарувах в магазин Метро видях голяма развасовка червен пипер на добра цена. Подправката беше в голям и удобен буркан с капаче, под което имаше дупчици като на солница и е удобно да се ползва. Реших да опитам въпросния червен пипер. Още с отварянето се оказа, че подправката е изключително ароматична и с наситен червен цвят (а не с цвета на розова тухла).

По отношение на вкуса пипера се оказа леко сладък. Въпреки че вкус приятел няма, според мен сладкият вкус е изключително точно дозиран и ненатрапчив. По този начин се придава индивидуален вкус на всяко едно ястие в което се употребява тази подправка.

Поради това, че нямам възможност често да ходя на пазар в Метро потърсих продуктите на Mercury Foods и в магазинната мрежа и открих, че навсякъде може да се открие, но в по-малки опаковки.

Като един вид минус е че въпросната голяма опаковка в Метро не може да се намери в магазинната мрежа. Не всеки има възможност да пазарува в Метро!

В заключение съветвам всеки, който му трябва червен пипер за домашни или професионални цели да опита правилния червен пипер.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Храна и напитки | Написано на 15.12.2009 от Theodorus

 Етикети: , , ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми