Какво е вашето питие за лятото?

“Гeниaлeн Maркeтинг” на Софт Прес
 

Гениален Маркетинг

Тази година получих за подарък книгата Гeниaлeн Maркeтинг на Питър Фиск, издадена от издателство Софт Прес. Първоначално като изпълнение и качество на книжното тяло изданието ми направи добро впечатление. Книгата е издържана с твърди корици в тъмни тонове и изглежда авторитетно.

С голямо желание я подхванах и се зачетох доста. Оказа се обаче, че четенето на тази книга още в началото обещава да постави на изпитание 2-те ми магистърски степени, общата ми култура и познанията ми по английски език.

Тъй като съм чел издания на горепосоченото издателство през годините и те са добре преведени и с правилен словоред. Но в тази книге необяснимата разлика в качеството от предишни години е развалила хубавата книга и впечатлението на читателя. Книгата се продава на цена 29,99 лв. В този случай книгата не струва и 5 лв. И сега обяснявам защо.

Искам да отбележа проблемите:

  1. Книгата е пълна с печатни грешки – на страница има поне по 2-3.
  2. Масово словореда е объркан или безмислен (това може би се дължи на лош превод или нещо друго).
  3. Интересно, че българското заглавие е дадено “Гениален Маркетинг”, а в текста се говори за книгата “Гений на маркетинга”.
  4. Изключително лош и некомпетентен “превод” и “редакция”.

За съжаление и Софт Прес не изневериха на българския подход – да се започне нещо хубаво и по-късно да се развали. Примери има изключително много в сферата на стоките и услугите (Например българското NESTLE, вж. материала ТУК). Изключително съм разочарован и възмутен от развалянето на изданието. В тази връзка не бих рискувал да закупя издание, което е издадено от Софт Прес. И в заключение не бих препоръчал на никого книги на това издателство.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Култура, Продукти | Написано на 31.08.2009 от Theodorus

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.



Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми