Какво е вашето питие за лятото?

GetCron – cron улеснение за програмиста
 

В моята практика при изработка на уеб сайтове а и системи под Windows се е налагало регулярно пускане на определени задачи. Това под Windows съм го правил със schedule на разни exe-та, bat файлове и прочие.

Когато ми се е налагало да правя подобни неща за интернет приложения или уеб сайтове не винаги е било възможно. Защо? Ами защото много хостинг компании имат своите разбирания и политика. Това в много случай затруднява разработката и налага промяна на изискванята.

И така за да постигна пускането с определена честота на програмна логика си написах необходимия скрипт (в слчая на PHP) и потърсих в Интернет за начин да се изпълнява дистанционно без да завися от хостинг компанията.

Така намерих GetCron – www.getcron.com.

Първото впечатление още като го заредих беше приятния и ненатоварващ дизайн без досадни мигащи реклами.

Следващото от което имах нужда е независимост от Часовите зони. Оказа се че услугата го поддържа. Също така бях приятно изненадан от поддръжката на лог за резултата от изпълнението на определен скрипт.

Друга екстра се оказа, че мога да изпълнявам и ASP.NET скриптове. Което доъплнително ме мотивира да опитам тестов акаунт.

И така доволен, че вече съм независим по отношение на поддръжка на кронове си направих тестов акаунт. Този акаунт ползвам вече 4 месеца и съм изключително доволен.

Не на последно място при възникнали въпроси екипът реагира бързо и адекватно. Както се казва обслужване на ниво.

Друго интересно нещо което попитах е дали е възможно да се направи специфичен индивидуален пакет от кронове за конкретен клиент. Оказа се, че това е напълно възможно.

В заключение бих препоръчал услугата!

Ако искате да сте информирани за други услуги се абонирайте горе вдясно.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Интернет Услуги | Написано на 12.05.2009 от Theodorus

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми