Инженер.BG – Шехеразада на Българския Уеб и Приказки от 1001 нощ!
 

инженер.bgИ така безочието и хитруването, когато подаваме материали към така наречените “онлайн медии” у нас е минало всякакви граници.

Поредното изпълнение е от страна на великия, адски оптимизиран и мнооого посещаван сайт (с Alexa Rank 4,002,645) Инженер.BG – Инженерният портал на България.

Този тооолкова цеенен и оптимизиран сайт няма мета ключови думи, няма permanent redirect от non-www към www адрес и още много много неща.

Първо се оказва, че слагането на линкове в материалите не се адмирира от тях и нищо, че им се подава съдържание (ако не го и копират без разрешение от други сайтове), което им пълни сайта въобще с нещо.

Първият проблем тук е твърдението, което са казали на човек, който пуска материали при тях а именно:

“Програмистите, които поддържат и оптимизират Инженер.bg, напоследък много настояват да не се слагат линкове в текстовете, защото това натоварвало платформата и било трудно да се постигне лекота на отварянето и ползването й от всякакви компютри. А пък нали нашата цел като ваш медиен партньор е именно да осигурим читаемост на информацията за вас …

Според колегите, целеви са само програмираните линкове – като тези на банерите и на топ продуктите.

Затова вече имаме стремежа да вграждаме линкове най-вече на събитията – за регистрация…”

След като го видях направо се смях през сълзи. После обаче осъзнах докъде са стигнали нещата и колко всъщност са зле. Проблемът е че това е модел на мислене, който като цяло пречи на бизнеса и неговото развитие.

Разбирам, че никой не иска да слага линкове при това да са и do-follow и да рекламира други. Но все пак има капчица уважение към това, че ти се подава съдържание и често пъти като първи източник! Поне от кумова срама да сложат линк, но да е nofollow, да не им се точи ценния голям ранк дето го имат :). Наглостта у нас няма граници! Иначе, дааа продължавайте да пускате материали в Инженер.bg.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Услуги | Написано на 18.03.2013 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Един Коментар към “Инженер.BG – Шехеразада на Българския Уеб и Приказки от 1001 нощ!”

  1. Дидо Каза:

    “© 2011 – 2013 Инженер.БГ ООД Всички текстове и изображения публикувани в Инженер.bg са собственост на Инженер БГ ООД и са под закрила на “Закона за авторското право и сродните им права.” Това направо ме разби, опитвам се да намеря поне 1 тяхна картинка.

    И не разбрах какво означава читаемост на информацията. Звучи ми като обучител и много други безмислени думички, които напоследък се използват където трябва и не трябва.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми