IRATA Ниво 2 – Техник по Въжен Достъп
 

Сертификатът за 2ро ниво по IRATA е втората стъпка в структурата от 3 нива. 2ро ниво се базира на знанията от 1во ниво, както и на практическия опит натрупан от техника. По време на обучението за 2ро ниво техника по въжен достъп получава по-задълбочени познания свързани със закрепванията и спасяваванията, както и по – голяма опитност на въжетата, затвърждавайки опита си, като по този начин бива подготвен за напредналите техники на 3то ниво.

Сертификатът за 2ро ниво по IRATA е втората стъпка в структурата от 3 нива. 2ро ниво се базира на знанията от 1во ниво, както и на практическия опит натрупан от техника.

По време на обучението за 2ро ниво техника по въжен достъп получава по-задълбочени познания свързани със закрепванията и спасяваванията, както и по – голяма опитност на въжетата, затвърждавайки опита си, като по този начин бива подготвен за напредналите техники на 3то ниво. Сертификатът за 2ро ниво затвърждава опита и компетентността на техника като работник.

СЪДЪРЖАНИЕ

• Затвърждаване на техниките от 1во ниво.

• Разширени познания по закрепвания.

• Спасяване от режим на изкачване.

• Спасяване от хоризонтално и вертикално помощно катерене, отклонение, междинна опора, трансфер.

• Повдигане и спускане на пострадал.

• Теория за 2ро ниво.

• Подбор, инспекция и грижа на екипировка.

Кой може да се възползва?

Техник 1во ниво, който желае да повиши квалификацията си в системата, имащ мин. 1000 работни часа от разнородни обекти в работната си книжка и изминали поне 12 месеца от датата на придобиване на 1во ниво

СТРУКТУРА

Курсът е основно практичен с наблягане върху надграждането на увереността и компетенстността  на техника. Продължителността му е 6 дни, като изпита се провежда на шестия ден от независим IRATA изпитващ. Успешно положили изпита получават нов сертификат и ID карта. Валидността на сертификата е 3 години.

Profixt Rope Access e сертифициран IRATA център за обучение в Българияможете да получите повече информация на официалният уебсайт тук.

Също така можете да разгледате и официалната страница на Profixt Rope Access във Фейсбук тук.

Четете още от Магистрала НЕТ


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Образование | Написано на 12.10.2017 от Магистрала НЕТ

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми