Какво е вашето питие за лятото?

Избор на основни параметри на нашия акумулатор
 

akumulatorКогато сме изправени пред задачата да закупим нов акумулатор за нашия автомобил, съществуват няколко основни момента, на които трябва да обърнем особено внимание.

Първия от тях е избора на капацитет на акумулатора. Той се измерва в амперчасове (АЧ). Нашата професионална препоръка е да изберете акумулатора с най-голям капацитет, който може да се побере и монтира във вашия автомобил.

Какви са предимствата на големия капацитет? Според специалистите от онлайн магазин за акумулатори 100ampera.com Вашето превозно средство ще може да издържа по-дълго с включени ел.консуматори, когато двигателя е изключен. Така няма да имате проблеми при последващ опит за стартиране. Друго предимство, което далеч не е за подценяване е удължаването на интервала от време, през който ще можете да пътувате с повреден алтернатор. Акумулаторът ще може да бъде експлоатиран по-дълго и не на последно място, броят на стартирания на вашия двигател ще се увеличи, дори при много ниски температури.

След като сте намерили подходящия капацитет, време е да разгледате акумулатори в зависимост от стартовия им ток. Той най-често е даден в ампери върху етикета на самия акумулатор. Тук отново ви препоръчваме модел акумулатор с най-висок стартов ток. Така ще можете да запалите без проблем дори при много ниски минусови температури и ще бъдете сигурни, че този акумулатор ще ви служи добре в продължение на дълго време.

Третия признак, по който можете да направите избор за нов акумулатор е начина на обслужване. Един от най-добрите варианти е да се спрете на необслужвани акумулатори. Защо? Този тип имат по-голям капацитет и стартов ток, в сравнение с обслужвани акумулатори със същите габарити. Второ тяхно предимство е, че няма нужда да доливате акумулаторна вода, а дори да опитате – не можете. Това вероятно е и причината за улеснената процедура по рекламации с именно този вид акумулатори. От друга страна, обслужваните акумулатори са по-евтини, при това не случайно. За да бъдат максимално полезни, те се нуждаят от честа проверка на нивото на електролита и евентуално доливане на акумулаторна вода. Освен това те са с бърз саморазряд – тоест те губят капацитет, дори когато автомобила не е в движение. Това налага зареждането на акумулатора със специално зарядно устройство за акумулатори.

Ако считате, че нямате достатъчно опит, потърсете съвет от професионалисти.

Четете още от teddyn1


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Автомобили | Написано на 15.03.2016 от teddyn1

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Comments are closed.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми

Магистрала НЕТ в Twitter !