Какво е вашето питие за лятото?

Как изгоних хлебарките от апартамента ми в София
 

hlbrkaАз живея във Враца, но имам двустаен апартамент в столицата, който давам под наем. За съжаление от едно известно време получавам оплаквания, че хлебарки тормозят наемателите. Разбира се, трябваше да направя нещо и първото, което ми хрумна, е да купя някакъв препарат, с който да унищожа гадините. Бързо, бързо се ориентирах към аптеката, където ми препоръчаха Байгон.

Напръсках с отровата и зачаках резултата. Мина около 1 седмица и разбрах, че хлебарките са намалели, но все още щъкат из жилището предимно нощно време. Семейството, което се бе настанило в апартамента ми обясни, че са пробвали какви ли не неща: лентички, борова киселина, капани и Фронтлайн спрей, но нищо не помага.

Единственият ми изход бе да потърся помощ от фирма за унищожаване на хлебарки, като за целта използвах интернет. Написах нещо от сорта на пръскане против хлебарки и избрах първия резултат, който беше Превента ДДДД за град София. Цената за помещения до 60 кв.м., е 30 лева, така че не представляваше кой знае, какъв проблем за мен.

Повиках бригадата за унищожаване на хлебарки в София и само след един ден ме посетиха на предварителен оглед. Последният се прави, с цел да се установи проблема и къде са леговищата на хлебарките. Лошото бе, че моите насекоми бяха черни и големи, всяваха страх само с външния си вид. Слава богу професионалистите, намериха няколко гнезда зад печката и кухненските шкафове, от където идваше основната заплаха.

Не запомних името на вносния препарат, с който пръскаха, но месец след посещението им нямаше и помен от пълзящите натрапници. Фирмата ми даде 6 месеца гаранция, като уговорката е ако видя хлебарка в този период, следващата дезинсекция да бъде безплатна.

Знам колко хора са закъсали с хлебарки в дома или офиса и заради това реших да ви запозная с фирма Превента ДДДД ЕООД и нейните възможности. Ако искате последвайте моя пример и няма да сгрешите.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Услуги | Написано на 29.09.2014 от Theodorus

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

4 коментара към “Как изгоних хлебарките от апартамента ми в София”

 1. Мариана Евлогиева Каза:

  Няма фирма, която да изтребва хлебарките с едно пръскане – яйцата остават. Нормално е да има последващо, защото след 2-3 седмици ще има новоизлюпени хлебарки. И фирмата, която рекламирате, също изрично пише, че дава гаранция след две обработки.

 2. cryptoboy Каза:

  Да доколкото ми е известно, това е новата политика на фирмата – гаранция след две третирания на помещенията. Иначе ми обясниха, че идеята е да се унищожат именно яйцата и ми казаха, че трябва да направя профилактично пръскане след 6 месеца, както и ще сторя.

 3. Мариана Евлогиева Каза:

  То профилактиката при тая сган не помага особено, защото препаратите (тези, които са безвредни и разрешени за битова употреба) много бързо се разлагат на слънчева светлина. Така че ако има в момента, когато пръскате, ще ги убие. Ако няма и дойдат след няколко дни, пак ще си плъзнат.

  Най-добре проверете да няма никакви дупки и процепи в мазилките, тапетите, между подовата настилка и стената, около тръбите на парното и на на канализацията, около контактите (там обичат на топло). Ако има, запушете ги непременно, иначе пак ще дойдат от съседите. Най-добрият вариант е да убедите и комшииите заедно да ги изтребвате, но знам, че не е лесно.

  Аз самата от доста време воювам и се принудих да чета и разпитвам непрекъснато на тая тема, защото имам котета и не искам силни препарати – те каквито със сигурност действат, но не са безвредни. Обаче колкото и да ги гоня, след време пак ми се връщат от комшиите, защото те не искат да напръскаме, макар че предлагах аз да платя за целия вход.

 4. Петър Димитров Каза:

  Надявам се, че когато се наемат професионални фирми препаратите, които използват няма да вляят на домашни животни.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми