Как спрях хроничната болка и подобрих стойката на тялото?

Ще ви разкажа по-надолу в материала как спрях хроничната болка и започнах да подобрявам стойката и позицията на тялото в пространството.

През годините тренирах много и различни неща, които разбира се имаха своето отражение върху тялото, неговата подвижност и гъвкавост в положителен и отрицателен аспект. Поради това с течение на времето тялото започна да се наглася към новата “ситуация” и компенсаторния механизъм определяше всяко мое движение в ежедневието. В резултат се получиха различни болки и дискомфорт във всяко едно положение на тялото – седеж, изправена позиция или легнал. И така доста дълго време. Започнах да търся различни практики и подходи за облекчаване на състоянието си. Минах през различни лекари, физиотерапевти, чакръкчии, хранителни добавки (колаген, всякакви творения завършващи на флекс), компреси, почивка и медикаменти. Нищо не подейства!

След като се убедих, че никакви добавки и медикаменти, както и магензий не помогнаха, а само облекчиха различните проблеми си припомних нещо много важно. А именно, че лекарите в Азия като част от лечението предписват и упражнения, било то дихателни или физически. И така започнах да търся решение чрез упражнения.

Опитах много неща включително и много варианти, които намерих в Ютуб. Ефектът бе частичен с временни облекчения и болката се връщаше, докато се стигна дотам, че болката почти не спираше. Тя бе с различен интензитет през цялото денонощие. Опитвах много неща, за да се облекчи положението в легнало или седнало положение. Всичко стана без дълготраен успех. Това състояние бе до момента в който споделих на приятел, който ме посъветва да намеря книгата “Без болка”.

Авторите на книгата “Без болка” Пийт Егоскю и Роджър Гитинс са направили достъпно фундаментално знание, което е от полза за всеки един човек. Често наричат събраното в книгата РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА СПИРАНЕ НА ХРОНИЧНАТА БОЛКА. Това е цялостна система, която е отлично обоснована като теория и принципи. Обясняват се нещата ясно и достъпно, така, че всеки да може да ги направи. Едно от най-важните неща, което е обяснено е как да се ходи правилно и да се спазват принципи, които поддържат походката, така че цялостната позиция на тялото да е правилна.

Системата е така направена, че се основава на желанието и практиката от страна на този, който желае да се излекува от даден проблем. Не са необходими никакви терапии, лекарства или други медикаменти. Всеки трябва да направи промяна в начина си на живот и да свърши определена работа, едва тогава ще има резултат. Нямам как да се избегне необходимата работа и да се получи нещо наготово.

Има една мисъл – за да получим краткотраен резултат се полагат краткотрайни усилия (например диетите), за да получим дълготраен резултат се полагат дълготрайни усилия (например режимите).

Единият от авторите Пийт Егоскю е много известен американски специалист. Той е физиолог и признат консултант по спортни травми. Цялостната система, която е разработена в книгата се нарича методът “Егоскю”. В системата са разработени специфични упражнения, които не изискват особена физическа форма или предварителна подготовка. Важно е да се има предвид, че в началото и при проблеми може да има неудобства и болки, но това няма как да се избегне. Комплексът от упражнения се наричат “Е-упражнения”.

В книгата не е спестено нищо. Заедно с добре развитата теоритична основа има много добри обяснения на всяко упражнение в комбинация със снимки.

Е-упражненията помагат и трайно облекчават:

  • Болки в долната част на гърба
  • Проблеми с тазобедрените стави
  • Ишиас и увредени колена
  • Мигрени и други болки в главата
  • Схванат врат и възпалени рамена
  • Болки и дискомфорт в подбедрицата
  • Изкълчени или слаби глезени
  • Болки в стъпалата
  • Бурсити, възпаление на сухожилията

Също така в книгата е включена програма за превенция, така че всеки може да поддържа тялото си в отлично здраве.

Какво постигнах аз?

Още от първият ден на практика на “Е-упражненията” получих облекчение над 50% при проблема с ишиасния нерв!

На вторият ден почти нямах болки. Болките в долната част на кръста отзад и напрежението в гърба изчезнаха!

На третият ден тялото започна да се опитва само да възстанови нормалното си положение. Походката ми се подобри и нормализира. Стана много по-лека. Вече имам желание да ходя пеша без да си почивам. Намали се напрежението в тазобедрените стави и буквално се почуствах нов човек. Подбори ми се съня и започнах да спя пълноценно.

Също така в резултат на едноседмична практика болката драстично намаля. Сведе се до лек дискомфорт и вече тялото по-настойчиво се опитва да коригира позицията си. Изцяло се доверявам на неговата вътрешна мъдрост.

Състоянието на двете ми колена се подобри драстично. Изчезнаха болките и напрежението във всяко едно от тях.

Важно: В началото на вашата практика се пазете да не се пренатоварите и да влошите вашето състояние. Винаги разчитайте на процеса, а не на постиженията. Напредвайте с малки стъпки. Не бързайте. Винаги помнете дълготрайни усилия = дълготраен резултат!

Можете да видите и клипчето по-долу, което илюстрира Е-упражненията на практика. Има превод и на български език.

Пожелавам ви Успех и ежедневие без болка!

Четете още от Theodorus

Едно мнение за “Как спрях хроничната болка и подобрих стойката на тялото?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *