Какво е вашето питие за лятото?

Картини от три Българии
 

Картини от три БългарииСлед като чух много реклама и коментари за книгата на г-н Петко Бочаров “Картини от три Българии”, реших да я закупя. Купих книгата от електронната книжарница на BOOKTRADING – www.booktrading.bg.

Това за мен е българската книга на 2009-та година. А може би и на 2010-та.


Тъй като си купих книгата по препоръка на роднина не бях много сигурен какво ме очаква. Аз съм инженер човек и не разбирам от журналистика (или поне доколкото има такава у нас). И все пак още от първите страници сякаш се пренесох преди години в една друга София. Наистина като картини оживяха отминалите дни на романтичния и зелен град София.
Езикът на който е написана книгата е достъпен и толкова увлича, че не разбрах кога прочетох книгата на един дъх. Според мен тази книга е своебразен филм за отминали времена и най-вече за една доста по-ралзична София. Тази София взе да ми липсва. Книгата някак си пробуди в мен една носталгия и желание да живея в онова време. Времето когато сме можели да дишаме свободно чистия въздух на бившата ни зелена столица София. Сега когато пиша тези редове сякаш чувам тропота на каруците рано сутрин, който е събуждал жителите на столицата. След като я прочетох девиза “Расте но не старее” някак си вече стои не на място. Имам чуството, че София е все по-стара. Като една достолепна дама, на която годините вече и тежат и много съвременни образувания (сгради), като рак разяждат дробовете и.
Вече не се чуствам на място, искам да чувам все повече шума на листата от улицата, като в детските ми години, да чувам песента на птиците. Всичко това вместо псувните на шофьорите на различни диалекти.
Книгата направи пътуването във времето възможно. И наистина пътувах във времето и се върнах обновен с усмивка и пърхащо сърце!
Препоръчвам я на всеки !!!!
С тези редове се подгответе за дълго пътуване! Пожелавам Ви приятен път!.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Култура | Написано на 01.03.2010 от Theodorus

 Етикети: ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми