Красиви европейски дестинации, които да посетите есента

европейски туристически дестинации

Есента в Европа е от септември до ноември, като най-пиковият е октомври – чудесно време за пътуване и приятни разходки. Европейската есен ще ви изненада с по-малко туристи, интересни културни събития, хубаво време и много възможности за приятни изживявания.

За да си „откраднете“ още малко слънце преди зимата, съветваме Ви да посетите тези 4 европейски дестинации през есента, в които ще се влюбите.

4 европейски дестинации, които да посетим есента

1. Любляна, Словения

Столицата на Словения, възхитителният град Любляна, беше обявен за Зелена столица на Европа през 2016 г. Чист и подреден, с малко трафик и красив пешеходен стар град по бреговете на река Любляница, градът има какво да предложи през есента. Популярни фестивали, посветени на традиционни ястия и вина от региона, културни тържества и събития ще внесат колорит по време на вашето пътешествие.

Любляна - Туристическа дестинация в Словения

2. Езерото Комо, Италия

Има нещо специално в есенна Италия. С падането на температурата, тълпите се оттеглят и провинцията оживява с пъстри цветове. През есенния сезон пристигат и най-добрите продукти на пазарите в Италия, защото тогава е най-доброто кулинарно време.
Езерото Комо е наслада по всяко време на годината, но есента е идеалният момент за посещение – добри оферти за пътуване, по-малко хора, умерено време.

Есенните цветове подчертават красотата на езерото, местните жители също са по-спокойни и все още има какво да видите. Ще намерите множество фестивали и събития, които се случват в градовете около езерото – от фестивали за вино и храна, изкуство, балет и опера.
Нещо типично италианско, което трябва да опитате, е да се наслаждавате на залеза с аперитив в ръка, наблюдавайки последните слънчеви лъчи над езерото.

Езерото Комо в Италия

Друго интересно място в слънчева Италия, подходящо за нашата есенна разходка е Чинкуе Тере в Лигурия. Запознайте се с това бижу като прочетете пълна информация за пътуването, забележителностите, настаняване и всичко важно за вашия престои в тази статия.

3. Будапеща, Унгария

Перлата на Източна Европа, Будапеща, красивата унгарска столица може да предложи много на посетителите през есенния сезон. Лесна за изследване, живописна, пъстра, нейните есенни гледки към Дунава ще ви омагьосат.

Будапеща, Унгария

Ако пък искате по-нестандартно преживяване, отдайте се на пълен релакс в някои от лечебните термални бани. Не е случайно, че Бугапеща е наречена „Градът на спа”.

4. Остров Мадейра, Португалия

Когато есента е факт, все още има няколко места в Европа, които могат да предложат последен шанс за слънце, плаж и морски изживявания. Ако сте от хората, които не пускат лятото да си отиде, задължително посетете остров Мадейра. Ето и още 8 добри причини да го посетите.

Като автономен регион на Португалия край северното крайбрежие на Африка, тук мястото, където мнозина идват, за да избягат от по-хладното време през есента. Благодарение на умерения си климат, Мадейра е идеалната дестинация по всяко време на годината. Ноември е чудесен момент за посещение, тъй като температурите са добри, а цените – по-ниски.

остров Мадейра, Португалия

С какво може да ви изненада Мадейра?

Вземете кабинковия лифт до квартала Монте и се насладете на гледката, която ще се открие пред вас. На 600 метра надморска височина можете да се любувате на великолепното море и стръмно разположените къщи с червени покриви. Извън града ще намерите красиви черни вулканични пясъчни плажове, най-голямата в света лаврова гора и някои от най-зрелищните природни пътеки в Европа.

Преживейте незабравима есенна приказка с пътуване до сърцето на Европа!

Четете още от Магистрала НЕТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *