Какво е вашето питие за лятото?

‘’ЛЕПИЛО ЗА МЕСО’’ ( “MEAT GLUE”)
 

‘’ЛЕПИЛО ЗА МЕСО’’ ( “MEAT GLUE”)
В месната индустрия се влага‘’ЛЕПИЛО ЗА МЕСО’’ (“MEAT GLUE”) при шунките, филетата, пилешките хапки ‘’Chicken nuggets’’, пуешки хапки, салами, бургери, рибни ‘’пръсти’’, морските храни и сурими продуктите т. нар. ‘’лепило за месо’’, което не е одобрено официално в ЕС като хранителна добавка. ‘’Лепилото за месо’’ съдържа тромбин и фибриноген, които се добиват от кръвна плазма. Активната съставка е ензима трансглутаминаза, съдържаща се в тромбина. Тромбинът участва при съсирването на кръвта и редица други биологични процеси. Като добавка в храните се използват ензимните препарати с търговски имена Activa RM, Activa GS, Fibrimex, Thrombian и много други, които са получени от свински и говежди тъкани, годни за консумация.

Целта на ензимните препарати, които съдържат тромбин е да съединява отделни части от месото за получаване на единен месен продукт – “restructured meat product” or “composite meat product”.

рачешки опашки

На картинката вляво можете да видите сурими паста преди обработка с лепило.

На картинката вдясно можете да видите разликата в така любимите рачешки опашки преди и след обработка с лепило. Като се добави лепилото може да се формува точно като скарида и да се оцвети допълнително с червено или оранжево.

Затова препоръчвам да се купува прясна риба /замразената също има 10-20 % глазура /демек лед/ и да пиете мускатово бяло вино /отнема мазнините/.

Четете още от zdravko1bg


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Храна и напитки | Написано на 06.06.2011 от zdravko1bg

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми