Охладено “Лудогорско пиле” с бонус 500 грама вода от Амета Холдинг, Разград!
 

Охладено Лудогорско пиле с 500 грама в вода в него от Амета ХолдингДнес е Голяма Богородица! Това е един от много почитаните празници в България и от всички християни по света.

На този ден разбира се има много именници. Днес, празнуват Mария, Mариaнa, Mариянa, Mариo, Деспинa. Хората се събират с близки и приятели да отбележат празника на маса отрупана с различни ястия. Пожелавам им Честит Имен Ден и да са живи и здрави!

Всеки има различни вкусове и разбирания за готвенето. Едно от най-разпространените ястия у нас е с пилешко месо, което е приготвено по най-различен начин и в най-различни развасовки.

И аз като всички реших да разнообразя менюто с цяло охладено пиле, което да бъде приготвено по една от любимите ми рецепти.

Вчера, от близкият магазин Фантастико, който се намира на ул.Княз Борис I и ул. Бузлуджа в гр. София закупих охладено Лудогорско Пиле с тегло около 1,300 кг., което е производство на Амета Холдинг от гр. Разград. Разбира се платих цената като за продукт с тегло 1,300 кг.

Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама.

Тоест излиза, че аз като клиент съм платил за пиле с тегло 1,300 кг. а реално ползвам 0,800 грама след готвене. Защо ли си мисля, че това не е свинска пържола и това огромно свиване не е нормално.

Това за мен е пладнешки обир и кражба. Да не говорим за подвеждане на потребителя, защото това не е пиле тежащо 1,300 кг., а е пиле тежащо 0,800 кг. + 0,500 кг. чиста студена (може и да е била топла, не зная) вода.

Триковете в този бранш са много и разнообразни с развитието на технологиите. Навремето се слагаше буца лед в корема на пилето, за да тежи повече.

Мошениците, производители от Амет Холдинг на Лудогорско Пиле явно са инвестирали в страхотна техника (имат разрешително за търговия в Евросъюза и прочие :)), защото в магазина охладеното Лудогорско Пиле изглежда страхотно надуто и масивно с невероятен търговски вид.

Това е “нормална” политика спрямо клиентите на много “производители” у нас, както и на Амет Холдинг. Тази “печалбарска стратегия” на Амета Холдинг се подиграва с клиентите и ги обижда!

На мен лично ми писна от номерцата на “родните производители” в България, пък ако ще да имат Н на брой сертификати и каквото и да обясняват, че били по марсиански стандарти например пак си остават мошеници. Примери много. Най-фрапиращия е как хляба преди 10-ти Ноември 1989 не мухлясваше, а сега не може да изтрае 2 дни и мухлясва.

Най-много ме забавлява как ми затвориха телефона като се опитах да ги попитам най-любезно кога ще спрат с измамите :).

Аз лично приключих с продуктите на Амет Холдинг и Лудогорско Пиле, защото мразя да ме крадат и да ме лъжат!

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Продукти, Храна и напитки | Написано на 15.08.2012 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

6 коментара към “Охладено “Лудогорско пиле” с бонус 500 грама вода от Амета Холдинг, Разград!”

 1. Toni Каза:

  Аз също съм купувала “Лудогорско пиле” и освен, че след печенето се стопи повече от нормалното, не е и вкусно 🙁

 2. Курти Смолнецов Каза:

  Пак добре, че не си купил замразено – щеше да остане 400-500 грама

 3. Дидо Каза:

  И най-интересното е, че доста хора се оплакват от злоупотребите с килограмите. Даже сега ми е много забавно, че има реклама на Била за Лудогорско Пиле. Дори анонсират съотношение цена / тегло.

  Имал съм подобни разминавания с много продукти на много фирми – кайма, пиле, наденици, карначета и др. Та с пилетата и заготовките приключих!

  Затова сега искам ли кайма купувам месо, което избирам сам и го мелят на място в магазина и нещата са много по-различни.

 4. Пилешките Воденички от Джиев не са това, което бяха! | Магистрала НЕТ Каза:

  […] да купуваме техните продукти така както стана с Лудогорско Пиле, български свещи и много много […]

 5. Поли Каза:

  Кое семейство не обича да приготвя пиле и то по всевъзможни варианти.Но за жалост това което пишете и вие че….”Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама….” е вече прекалено. На мен последните пъти ми се случи нещо такова и от месец може би не съм купувала пилето.Само като си помисля какво слагаме в организмите и ми става зле.

 6. Поли Каза:

  Общо взето ако тръгнем да гледаме какво точно ядем така ще се отвратим , че ще започнем да се храним само със слънчева светлина и въздух. Това което пишете…” Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама….” е пълен абсурд, но уви в нашата страна реален. Само и само за печалба хората са готви да ядът боклуци и да хранят своите деца с такива изделия, според мен няма санкции или поне не се гледат стриктно законите, ако има наказания няма да е така.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми