Парфюмите днес и преди
 

Calvin Klein Euphoria

Calvin Klein Euphoria

Днес оригиналните парфюми и ароматите им ни заливат от всички страни.

Много са феновете на тези чудесни аромати и огромно количество хора не могат и да си представят да излязат навън бе да са сложили по тялото си от ароматните течности. Магазините предлагащи маркови парфюми са много, като вече има и сайтове, които информират потребителите за най-новите аромати пуснати на пазара. Всеки сайт за парфюми се радва на голям интерес, като там хората могат да се информират за това какви нови аромати са пуснати от големите производители, а също така и на коя звезда от модата, шоу бизнеса или спорта са любими новите маркови парфюми. Днес парфюмите и високите технологии вървят ръка за ръка, а всеки желаещ да притежава оригинален парфюм може да си го закупи лесно. В миналото обаче нещата не са стояли по същият начин.

Историята на парфюмите стартира още в древен Египет, като за това свидетелстват разкопки направени от археолози. Те са открили шишенца и пособия за извличане и дестилиране на ароматите на цветя, билки и масла, които са на повече от 4 хиляди години. Химиците в древен Египет се научили да извличат ароматите на цветята, чрез процес наречен дестилация, като с помощта на алкохол те успявали да направят различни ароматни комбинации от цветя, които старателно събирали. В последствие тези парфюми били пренесени в Персия и Рим. Учени и химици от Азия и Европа продължили изкуството на дестилация и извличане на аромати, като събирали все повече и повече нови аромати от цветя и билки, като понякога прибягвали и до аромати от животни.

Парфюмите стъпват трайно в Европа едва през ренесанса, като тогава се използват предимно за да прикриват неприятни телесни миризми. Те бързо биват приети в Италия, Франция, Германия и Унгария от аристократите. Постепенно стигат и до обикновените хора за да можем днес да се наслаждаваме на изобилие от аромати от маркови парфюми на ниски цени или пък на по-високи такива.

Четете още от teddyn1


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Продукти | Написано на 11.12.2015 от teddyn1

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Comments are closed.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми