Какво е вашето питие за лятото?

Пикантни Картофки в пицария Дон Домат в София
 

пицария дон доматБих искал да споделя своето учудване от начина на приготвяне или по-скоро поднасяне на пикантни картофки в пицария Дон Домат, която се намира на бул. Патриарх Евтимий в гр.София в безистена посока от Попа към НДК.

Преди всичко бих искал да споделя, че пикантни картофки съм ял на доста места из нашата родна татковина. Но като тези не бях виждал, и то точно на пъпа на София.

И така ще поясня за подхода на заведенията да докарват обем на порциите. Основния похват е слагане на зеле за подложка. Този начин се ползва за местни плата, картофени ястия и др.пикантни картофки в пицария дон домат

Все още не съм виждал пържени картофи да се поднасят по този начин, но никога не е късно. Лично мен ме учуди това. Важно е да отбележа, че ако рецептата за пикантни картофки нормално включва зелепикантни картофи в пицария дон домат при поднасяне е нормално да се вижда. Докато в случая е грижливо покрито и порцията има хубав търговски вид и добър обем.

Най-интересното е че в менюто това ястие фигурира като пикантни картофи. Никъде не е упоменато зелето. И за да съм в крак втория път (и последен), когато посетих въпросното заведение помолих сервитьортката за порция пикантни картофки със зеле. На тази поръчка, тя ме изгледа косо (или някои биха казали мръсно) и донесе порцията. Направи ми впечатление, че зелето бе доооста по-малко от предното ми посещение. Значи натвърдъка май е свършил работа.пикантни картофи в пицария дон доматпикантни картофи с зеле в пицария дон домат

Аз от готварство не разбирам, обаче все си мисля, че това зеле няма работа там! И все си мисля докога, ще ни правят на глупци. Докога ще инвестират в хубава атмосфера, а ще правят номера в поръчките :(.

За мен лично такова поднасяне на пикнатни картофки определено не е оферта.

И така ако някой иска пикантни картфки с зеле може да посети въпросното място. А тези които искат пикантни картофи (както си трябва) да си търсят други места :).

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Заведения | Написано на 01.09.2010 от Theodorus

 Етикети: , ,

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми