Какво е вашето питие за лятото?

Помощни средства – ГЕВЕЛ-М ЕООД
 

На близък роднина му се наложи да се изпишат помощни средства и по-конкретно инвалиден стол. Този стол е и с възможност за използване за тоалетни нужди. Така наречения комбиниран стол.

Такаа дотук добре. При издаване на документ за получаване на помощни средства в България лекарите са обвързани с фирми, които им плащат. В този случай това не ни подмина. Лекарите ни изнудиха да получим средствата от фирма “ГЕВЕЛ-М” ЕООД.
Фирмата е от гр. Пловдив. Занимава се с “производство” и внос на помощни средства за инвалиди. Думата производство е в кавички поради това че това което “произвеждат” като инвалидни столове става само за масичка на колела.

Измамата с тези колички се състои в следното – лекарски рекет в комбинация с фирми с некачествена продукция. Инвалиден стол, който е производство на въпросната фирма е изключително некачествен. Правихме рекламация и с много мрънкане от тяхна страна стола бе сменен.
Новият стол като нов още беше изключително раздрънкан и се клатеше, така сякаш танцува. Също така тоалетната част, която е от некачествена пластмаса. Самият леген за тоалетни нужди се държи от пластмасови скоби (за икономия и по-евтино). Това спестяване може да доведе при тоалетни нужди да се разлее легена и да стане неприятна ситуация. За мен този който го е измислил се е самозабравил адски много.
Също така придвижването в домашни условия с този стол е направо едно истинско изпитание.

Не на последно място искам да спомена, че материала за облицовка на облегалките за ръце изключително лесно се износва и се цепи и къса. Това причинява изключително неудобство на ползвателя. Не е качествена изкуствена кожа, а мушама.

Да се иска цена от около 300 лв. е направо безочие.

Хората от фирмата в интерес на истината бяха много любезни, когато поискахме да сменим стола. Това беше направено. Но фактът си остава – некачествени комбинирани столове в комбинация с лоби в лекарските среди.

Подобни случаи в България много. Да не кажа, че това е единствения законен начин за получаване на помощни средства за инвалиди.
Съветвам всеки, който му се наложи да сигнализира компетентните органи и участниците в подобни схеми да бъдат санкционирани.

И не на последно място от фирма “ГЕВЕЛ-М” ЕООД не купувайте нищо!

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Продукти | Написано на 17.04.2010 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

2 коментара към “Помощни средства – ГЕВЕЛ-М ЕООД”

  1. Петко Каза:

    Фирма Гевел-М ЕООД и фирма Медика Трейдинг са една и съща фирма с един и същ собственик.Медицинските стоки са китайски.За това са клатушкащи.

  2. Комбиниран стол за тоалет и баня LEO 272 | Магистрала НЕТ Каза:

    […] писах за некачествения комбиниран стол, произведен от българск…. Сега ще отбележа ключовите недомислени моменти, […]

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми

Магистрала НЕТ в Twitter !