Какво е вашето питие за лятото?

Новият сайт на Капитал :). Едно весело уеб недоразумение :).
 

Ето новия сайт на Капитал вече е факт. Има много добри идеи взети от сайта на Мобилтел, обаче проектирането и реализацията не им вляят добре.

Първото нещо, което прави неприятно впечатление при зареждане на сайта (за около минута някъде) е трудната и иновативна навигация.

Адски бавно и тромаво зареждане на сайта – натискате Бизнес след товва натискате което и да е друго и voila чакането започва.

новият сайт на капитал - навигацияИзключителна тежка и неефективна навигация. Адски недомислена :)).

Слагаме мишката върху върху Интерактив примерно :). Голям дилей!!! След това първо се маркира менюто и после излиза “навигацията мечта”?!

Слагането на такава голяма картинка допълнително забавя навигацията и я утежнява. Също така добавя и допълнителен и ненужен трафик.

Не знам какво са гледали екипа и проектирали, обаче страницата Вестници с изключен кеш да се зарежда 38.84 секунди не мисля, че е нормално! Да не говоря за трафика от 413КБ?!

Също не е нормално да имаш около 30-40 асинхронни гет заявки на графични ресурси и прочие скриптове в статус receiving :).

Линкът на публикацията за новия сайт има трафик с включен кеш от 3.36 минути с трафик от 1.2МБ.

новият сайт на капитал - зареждане Една от причините, когато правя сайт поради която ползвам готови cms системи е че ресурса впрегнат в нейното развитие е доста по-голям от която и да е фирма и програмните и логически грешки ще бъдат отстранени много по-ефективно. Най-малкото поради факта, че ги гледат много повече хора и то от цял свят.

Ползвал съм много “авторски” /фирмени cms системи за играждане на сайтове/ изпълнения на сайтове и винаги има някакви базови проблеми и принципи, които не са спазени.

Мисленето от рода на “Те готовите неща не са сигурни, кода е отворен”, “Ние можем по-добре”, “Няма точно това, което ние искаме” /щото сме велика фирма, видите ли :)/ води до базови проблеми, които се представят на клиента, като нещо много сериозно и или му се искат повече пари или му се удължава срока при реализация. И прочие български начини на работа :).

Също така интересни грешки се появяват. новият сайт на капитал

Нямах нерви да цъкна на повече от 2-3 страници. Все пак искам да поспя поне за част от нощта.

Следващия път по-добре!

Иначе опита за добър сайт е положително нещо, когато е правилен и резултатен!

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Интернет Услуги, Услуги | Написано на 11.11.2011 от Theodorus

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Един Коментар към “Новият сайт на Капитал :). Едно весело уеб недоразумение :).”

 1. Димо Каза:

  При мен няма проблеми.
  С изключен кеш:
  kapital.bg = 2.41 секунди
  вестници = 2.26 секунди

  С включен кеш:
  публикация за новия сайт = 2.23 секунди

  Дали автора е на бавен интернет или капитал са го поправили? Тествам в същия ден, в който е публикувана статията.

  Също така – това че има бъгави решения, които са писани от нулата, не означава че всички са такива, аз мога да дам много примери за готови системи срещу които дори автора би имал много против (M….to).

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми