Какво е вашето питие за лятото?

Софийска Вода продължава да дерибейства!
 

Софийска вода отдавна прави каквото си иска в София. Особено когато бяха англичаните собственици.

Да не говорим за злоупотребите с заплати на ръководни длъжности на фона на икономическата реалност в странат.

Няма да коментирам години наред липсата на ремонти и изнасянето на средства извън  страната. Няма и да коментирам безпардонното поведение на българската страна, която мълчи (явно добре е платено). Качеството на водата също няма да го коментирам. То е никакво! Особено като се знае в язовир Искър какви нечистотии се оттичат.

Интересна е практиката напоследък Софийска Вода грижливо да се обажда по телефона (даже и по телевизията го дадоха) на длъжници (независимо от сумите, понякога са за 10 лева).

Друго интересно в практиката на фирма Софийска Вода е че когато трябва да се отчитат водомерите може да се залепва уведомление на всяка входна врата (в някои случаи близо до надпис лепенето забранено :)). Но когато има ремонт в даден район не може?!

Това добре. Обаче днес се оказва, че 12 часа няма да има вода. В този случай няма уведомление на входната врата. Може би това не е толкова важно. Кучета ги яли потребителите!

На моето обаждане ми обясниха, че били подали информация към медиите. И тяхно било решението за публикуване. Нещото което буквално ме вбеси е “Извинете за неудобството”. Еми не искам да ги извинявам и не мога да го направя! Искам да има качествена услуга и да ме уведомяват за ремонти!

Да не говорим, че след “ремонт” известно време водата тече кафява и трябва да се източи, за да става за нещо. Това количество разбира се го плащаме ние! Колкото и да е абсурдно, но е факт!

Аз като потребител не ме интересува на какви медии са го подали или не като информация. Интересува ме информацията да е на удобно за живущите място (не всеки има Интернет, понякога може и да сме пропуснали дадена емисия новини).

Поредното абсурдно поведение на монополист! И задължението на потребителите е да плащат сметките!? А когато поискаме качество се излиза с куп обяснения?

Можете и да прочетете за това как се подават фактури към елентронната система за разплащания E-Pay.BG.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Услуги | Написано на 11.08.2011 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

7 коментара към “Софийска Вода продължава да дерибейства!”

 1. Иван Димитров Каза:

  Не се учудвам. Монополистите у нас са по-горно качество. Потребителите нямат права, а само задължения (да плащат сметките).

 2. koni65 Каза:

  Още по-страшно е, че от постъпилата в мрежата вода само 38% достига до потребителите! Останалите 62% са обявени официално за загуби по пътя – но разноските за тях се поемат от гражданите на София. Това е известно официално на ДКВЕР – реакция няма. Явява се и нарушение на приватизационния договор, но никой не се интересува.

 3. Theodorus Каза:

  По отношение на ДКВЕР мога да кажа следното. Пускал съм жалба, която имаше за цел да да накара Софийска Вода да подава освен само чистата сума, но и параметри за периода и номер на фактура към E-Pay BG. За да може когато плащаш онлайн да си наясно какво плащаш! Не знам какви “експерти” са там. Но са изключително неграмотни и неуки хора останали от комунизЪма! Пратиха ми отговор, че имало хартиена фактура и имало всичко в нея?!?! Тук просто оставам безмълвен. Изводите всеки може да си направи сам!

 4. Христо Добрев Господинов Каза:

  Софийска вода е намерила най после начин да намали ефективно
  загубите на вода.Лесно и ефективно- като ги фактурира на
  Клиентите си.И това се приема от ДКЕВР. Осребряването на
  загубите на вода е нагло насилие на монополиста над Потреби
  телителите.Бих призовал подобни опити да се отхвърлят безуслов
  но,като фактурите не се заплащат. Аз поне ще го правя.

 5. Theodorus Каза:

  Христо, както споменах в по-горния коментар ДКЕВР са една жалка групичка хора, която се държи лобистки и си затваря очите за много неща. Няма за какво да се учудваме. Може да прочетеш повече в този материал – https://www.magistrala.net/2010/07/12/sofijska-voda-vs-e-pay-bg/
  Те милите дори не са разбрали какво съм им написал :).

 6. обзавеждане за спалня Каза:

  И софийска вода и топлофикация си правят с нас каквото поискат и ние само им плащаме и козируваме,което е жалко.Не може месеци в които изобщо не ме е имало да плащам суми които съм живяла, а не съм на кубици. Както и вие пишете…” Няма да коментирам години наред липсата на ремонти и изнасянето на средства извън страната. Няма и да коментирам безпардонното поведение на българската страна, която мълчи (явно добре е платено). Качеството на водата също няма да го коментирам. То е никакво! Особено като се знае в язовир Искър какви нечистотии се оттичат…….” постоянното им спиране на вода, ни кара нас да пием и да се мием с кафеникава вода, понеже за да се източи трябва цял ден да е пусната.

 7. Сметките и „ремонтите“ на Софийска Вода | Магистрала НЕТ Каза:

  […] на регионално ниво у нас Софийска Вода продължава да дерибейства по един нагъл начин. Мисълта ми е за […]

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Реклама

Партньорски Услуги

Магистрала НЕТ в Twitter !

Нашата фен страница

Архиви на Теми