Софийска Вода vs E-Pay.BG?
 

Днес 07.12.2010 (Вторник) още сме в 21-ви век. Очевидно обаче някои са, други не.

Искам да споделя интересен факт за получаването на известия за сметки от Софийска Вода по електронен път чрез системата на epay.bg.

Тъй като имам и други настроени доставчици на услуги в epay.bg и с тях всичко е наред.

Известие от Софийска Вода

Електронно известие от Софийска Вода чрез epay.bg

От известно време забелязах, че извествието от Софйска Вода не съдържа информация за какво е задължението и за какъв период. Но пък има най-важното – дължимата сума. Не става ясно дали е за краставици, домати или моркови или пък може би сметка за вода?! Потребителят не е в състояние да си провери за какъв период е платил дадено задължение през epay.bg. Когато се обадих на epay.bg и споделих проблема се оказа, че Софийска Вода не подават тази информация. Аз отдавна съм наясно, че Софийска Вода е дружество, което смята абонатите за дойни кравички и че те са длъжни само да плащат, но нямат право да изискват.

Софийска Вода имат практиката да се обаждат на абонати, които имат задължения по телефона и са принципни във въпросите си кога ще им се издължат. Реших и аз да бъда принципен и изложих случая до ДКЕВР (Държавна Комисия за Енергийно и Водно Регулиране). Горната картинка с известието е приложена в писмото към ДКЕВР. Отговорът на “регулатора” (в качивки защото се оказа, че явно ролята е фиктивна) бе, че вече дружеството издава хартиена фактура и според тях няма смисъл да се издава втора хартиена фактура. Хартиена Фактура?!?! Тук бях шокиран. Никой не иска да се издава хартиена фактура, а просто да се добави информация за период или поне номер на фактура в електронното известие в системата на epay.bg?! Просто нямам думи да коментирам некадърността и липсата на компетентност в органа.

За пример можете да видите една хостинг компания как може да подава номер и дата на фактура и става ясно какво е платено като услуга и за какуъв период от време.

Суперхостинг БГ Да не говорим за практиката да се получават хартиените фактур късно и в странно време. Ако човек не държи отчет какво е платил и кога има да се чуди какви са тези фактури по никое време и за какво. И за да бъда честен ще отбележа, че на хартиените фактури става ясно за какво е задължението и се разбира, че не е за краставици или домати.

В заключение ще отбележа, че който иска да плаща задължения към Софийска Вода чрез epay.b (поне това работи, пробвал съм :)) няма да знае за какво са (познава се само по името на фирмата :)).

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Услуги | Написано на 07.12.2010 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми