The Coconut Tribe – запазената традиция
 

 

Представяме ви един уникален български проект – The Coconut Tribe. Приятно четене! 😉

Идеята да създавам глави от кокос се роди преди 2 години, когато за първи път изработих една, която беше част от терариум на тарантула. В последствие реших,че това е добра идея,която не бива да се захабява и така създадох още няколко модела.

Първите маски, които направих са вдъхновени от амазонските племена и по-конкретно от племето Шуар. Реших да представя това племе по един нестандартен начин като покажа част от културата му под формата на кокосови глави. След това се появиха и още няколко маски вдъхновени от други племена,като наблягам най-вече на специфичните рисунки по лицето. Димящият ефект придава на маските дух.

Много хора са ми казвали,че изглеждат като живи, щом димът започне да се издига от тях. Това ми беше и главната цел… да им дам “душа”. Реших, че това “племе” от кокоси трябва да има образователна цел.

Всяка глава носи племенните белези на различни култури, всяка носи историята и духа на един народ. Различни хора се интересуват от тези сувенири. Хора с различни интереси и разбирания. Някой виждат в тях изкуство, а други история.

Колекцията се разширява постоянно, като от известно време правя глави на маорите от Нова Зеландия, аборигените от Австралия, хули от Папуа Нова Гвинея и мурси от Африка. Решил съм да представям различни и интересни племена, които някои от вас може да са виждали по документалните канали.

С всяка глава публикувам и информация за съответното племе. Така се надявам да запаля интереса на хората и да получат частица от духа на народа.

Можете да разгледате и краткото видео по-долу!

За повече информация, може да ни намерите във Фейсбук на този линк.

Петър Недялков

Четете още от Магистрала НЕТ


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Култура | Написано на 04.10.2017 от Магистрала НЕТ

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми