Ценна рецепта против шипове от дядо Владо

Публикувам една ценна рецепта, която ми предостави народния лечител Владимир Бошнаков (дядо Владо). Той ме е учил, че рецептата стопява шипове без значение колко са стари и къде се намират в тялото. Тази рецепта той предоставяше безвъзмездно на всеки нуждаещ се. Предоставям ви я и аз. На мен тя ми помогна.

Също така рецептата е част от книгата на дядо Владо – Моят опит в народната и природната медицина, която препоръчвам на всеки един.

ЛЕКУВАНЕ НА ШИПОВЕ

Рецепта от Китайската Народна Медицина

СЪСТАВ

В малко бурканче, затварящо се добре с капачка с винт се поставят три големи глави чесън, обелени и смлени, или нарязани на ситно и счукани на каша, една супена лъжица морска сол, счукана на прах и по една супена лъжица: свинска мас, газ за осветление (за лампи и фенери) и йод (йодна тинктура от аптеката). Бурканчето се затваря добре и се съхранява на тъмно и хладно място, например в хладилник (по- скоро е задължително заради маста).

УПОТРЕБА

Лечението на шиповете се извършва чрез силно загряване на чувствителните точки, свързани с централната нервна система и с опорно-двигателния апарат, посочени на схемата. Те се намират в задната чат на ходилата, точно по средата на петите. Загряват се тия точки и на двете пети.

Компресът се състои от две лепенки от лейкопласт, поставени на кръст под парче найлон с размери  20х20 см., върху което се поставя парче от няколко слоя марля и памучно парцалче. В средата на марлята се изсипва една чаена лъжичка от сместа, която преди употреба задължително се разбърква добре. С помощта на лъжичка сместа се заглажда, докато стане с размер на един метален лев. Кракът се поставя на компреса така, че чувствителната точка да попадне върху сместа. Лепенките се залепват върху крака и се обуват чорапи до сутринта.

Компреси се правят на двете пети, независимо от това къде се намират шиповете, всяка трета вечер преди лягане и се преспива с тях. Сутринта компресите се свалят, краката се измиват с топла вода и се пазят от простуда. Две нощи след това се прави почивка, а на третата компресите се правят отново с прясна смес. Обикновено сместа стига за 10-15 процедури, или за 30-45 дни. В повечето случаи болките изчезват за три седмици, но процедурите се правят до изчерпване на сместа. При по-тежки случаи процедурата може да се повтори, дори да се потрети, като се дава почивка от десетина дни между сеансите.

Бележки от Теодор Колев: Тъй като не всеки път има качествен лейкопласт може да се бинтова крака вместо да се ползват лепенки и се обува чорап. По този начин се фиксира по-лесно и стабилно. Счукването на сместа да става само в дървено или керамично хаванче. За да има ефект рецептата е необходимо да се прилага стриктно до изчерпване на сместа от направената доза. Сместа е с доста силен мирис, но има страхотен ефект. Затова да се прилага стриктно.

Четете още от Theodorus

7 мнения за “Ценна рецепта против шипове от дядо Владо

  1. всъщност компреса се поставя всяка трета вечер,така ли да го разбирам

  2. Здравейте,за сместа, газта и йода и те ли са с 1 супена лъжица?

  3. Здравейте,
    Приложима ли е рецептата за шипове на врата? Как би могла да се приложи в случай, че шиповете да на С1 и С7?

    1. Добър ден. Отговорът на вашият въпрос е още в началото на материала. Ще го повторя за вас отново. А именно, че рецептата помага за шипове без значение къде се намират в тялото и колко са стари.

      В материалът е ясно посочено, че приложението на рецептата е само върху точките на петите и това оказва въздействие върху шиповете без значение къде се намират в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *