Ценна рецепта против шипове от дядо Владо

Владимир Бошнаков (дядо Владо) - народен лечител

Публикувам една ценна рецепта, която ми предостави народния лечител Владимир Бошнаков (дядо Владо). Той ме е учил, че рецептата стопява шипове без значение колко са стари и къде се намират в тялото. Тази рецепта той предоставяше безвъзмездно на всеки нуждаещ се. Предоставям ви я и аз. На мен тя ми помогна.

Също така рецептата е част от книгата на дядо Владо – Моят опит в народната и природната медицина, която препоръчвам на всеки един.

ЛЕКУВАНЕ НА ШИПОВЕ

Рецепта от Китайската Народна Медицина

СЪСТАВ

В малко бурканче, затварящо се добре с капачка с винт се поставят три големи глави чесън, обелени и смлени, или нарязани на ситно и счукани на каша, една супена лъжица морска сол, счукана на прах и по една супена лъжица: свинска мас, газ за осветление (за лампи и фенери) и йод (йодна тинктура от аптеката). Бурканчето се затваря добре и се съхранява на тъмно и хладно място, например в хладилник (по- скоро е задължително заради маста).

УПОТРЕБА

Лечението на шиповете се извършва чрез силно загряване на чувствителните точки, свързани с централната нервна система и с опорно-двигателния апарат, посочени на схемата. Те се намират в задната чат на ходилата, точно по средата на петите. Загряват се тия точки и на двете пети.

Компресът се състои от две лепенки от лейкопласт, поставени на кръст под парче найлон с размери  20х20 см., върху което се поставя парче от няколко слоя марля и памучно парцалче. В средата на марлята се изсипва една чаена лъжичка от сместа, която преди употреба задължително се разбърква добре. С помощта на лъжичка сместа се заглажда, докато стане с размер на един метален лев. Кракът се поставя на компреса така, че чувствителната точка да попадне върху сместа. Лепенките се залепват върху крака и се обуват чорапи до сутринта.

Компреси се правят на двете пети, независимо от това къде се намират шиповете, всяка трета вечер преди лягане и се преспива с тях. Сутринта компресите се свалят, краката се измиват с топла вода и се пазят от простуда. Две нощи след това се прави почивка, а на третата компресите се правят отново с прясна смес. Обикновено сместа стига за 10-15 процедури, или за 30-45 дни. В повечето случаи болките изчезват за три седмици, но процедурите се правят до изчерпване на сместа. При по-тежки случаи процедурата може да се повтори, дори да се потрети, като се дава почивка от десетина дни между сеансите.

лек за шипове

Бележки от Теодор Колев: Тъй като не всеки път има качествен лейкопласт може да се бинтова крака вместо да се ползват лепенки и се обува чорап. По този начин се фиксира по-лесно и стабилно. Счукването на сместа да става само в дървено или керамично хаванче. За да има ефект рецептата е необходимо да се прилага стриктно до изчерпване на сместа от направената доза. Сместа е с доста силен мирис, но има страхотен ефект. Затова да се прилага стриктно.

Тази рецепта е много полезен лек за шипове така, както много други начини за лечение на шипове с билки.

Пожелавам успех на всички, които се тръгнали да опитват тази рецепта за шипове!

Четете още от Theodorus

42 мнения за “Ценна рецепта против шипове от дядо Владо

 1. всъщност компреса се поставя всяка трета вечер,така ли да го разбирам

  1. Кога се поставя ,всяка трета вечер ли както е попитала Павлина Христова преди мен?

 2. Здравейте,за сместа, газта и йода и те ли са с 1 супена лъжица?

  1. Газ за рецептста на дядо Владо, против шипове, търсете в железарски, промишлени магазини

 3. Здравейте,
  Приложима ли е рецептата за шипове на врата? Как би могла да се приложи в случай, че шиповете да на С1 и С7?

  1. Добър ден. Отговорът на вашият въпрос е още в началото на материала. Ще го повторя за вас отново. А именно, че рецептата помага за шипове без значение къде се намират в тялото и колко са стари.

   В материалът е ясно посочено, че приложението на рецептата е само върху точките на петите и това оказва въздействие върху шиповете без значение къде се намират в тялото.

 4. Здравейте,

  Бих искал да попитам за малко помощ да разбера рецептата правилно.

  Горе е написано че една от съставките, е газ за лампи, тъй като от малък живея в чужбина, имам малък проблем с намирането на тази ГАЗ.

  Може ли някой да ми поясни какво точно представлява тази газ, дали е керосин, или някакъв вид масло за лампи?

  Тук в Кипър когато попитах за газ за лампи в 1 магазин, ми донесоха някакъв вид олио за лампи, така и не разбрах дали става въпрос за същият продук под друго име.

  Много ви благодаря.

  1. Възможно е, нямам представа как е в Кипър. В България има навсякъде газ за осветление. Тя е течност.

  2. Поръчайте си от България,има във всеки железарски магазин,цвета е син на тази газ за горене

  3. Ако сте в гръцката част на Кипър ще го търсите като πετρελαιο για λαμπεσ.

 5. Здравейте,

  Бих искал да попитам за малко помощ да разбера рецептата правилно.

  Горе е написано че една от съставките, е газ за лампи, тъй като от малък живея в чужбина, имам малък проблем с намирането на тази ГАЗ.

  Може ли някой да ми поясни какво точно представлява тази газ, дали е керосин, или някакъв вид масло за лампи?

  Тук в Кипър когато попитах за газ за лампи в 1 магазин, ми донесоха някакъв вид олио за лампи, така и не разбрах дали става въпрос за същият продук под друго име.

  Ако става въпрос за Керосин, дали керосин от бензиностанция ще свърши работата?

  Много ви благодаря.

 6. Здравейте,

  Само нещо ако може да изясните от рецептата. Една глава чесън съдържа около 8-10 скилидки. В рецептата глава или скилидка се има предвид? Защото 3 глави чесън са към 30 скилидки. Моля, пояснете. Благодаря.

 7. Искам да попитам тази рецепта помага ли при световъртежи от самия шип в врата ?

  1. Предполагам, че като се стопят ще се облекчи и засегнатото място.

 8. Освен за шипове помага ли за болки в кръста и гръбнака, тоест за дископатия

 9. “Лечението на шиповете се извършва чрез силно загряване на чувствителните точки, свързани с централната нервна система и с опорно-двигателния апарат, посочени на схемата. Те се намират в задната чат на ходилата, точно по средата на петите. Загряват се тия точки и на двете пети.”
  Здравейте,в какво се изразява силното загряване – масажиране , гореща вода или друго.

  1. Самата смес е със загряващо действие и стимулира съответните акупунктурни точки.

 10. Син е цвета на спирта за горене, а не газта за осветление – тя е безцветна.

 11. Здравейте, може ли някой който е изпробвал рецептата да сподели? Аз също имам шипове на врата и започвам с компресите довечера.

  1. Какво очаквате да се сподели? Че са минали или пък не?! Ами фактът, че съм споделил тази рецепта говори много.

   Но, за да се чувствате добре ще отбележа, че благодарение на Дядо Владо, който лично ми даде тази рецепта вече нямам шипове. 🙂

 12. Пробвал сьм тази рецепта ,и трябва да споделя че нямам болки в петата,имах “шип” сега вече всичко е наред!

 13. Синята течност е спирт газта е безцветна или леко към жълтеникава.

 14. Здравейте, а имате ли информация дали тази рецепта влияе и на костната плътност? Правил ли сте си такива изследвания. Имам предвид -дали “топи” само шиповете.

  1. Не, смятам, че е излишно филмиране. Достатъчно ми е че кракът не ми блокира и вече няма проблеми. Няма нужда да търся под вола теле.

 15. Благодаря за споделената рецепта ! Аз смесих съставките ,както сте написал, маста извадих от хладилника и беше твърда( нестопена )– така ли трябва ? Довечера ще е първият ми компрес и силно се надявам да е успешен и на точното място на петата и да активирам съпротивителните ми сили до облекчение ! Бъдете здрави всички !

 16. Моля за телефона/адреса на дядо Владо – за директно питане, благодаря Ви.

 17. Изпробвах рецептата останах доволна наистина лекува много съм доволна. Препоръчвам я на всички нуждаещи се

 18. Здравейте!Имам ошипяване по пръсти на ръцете,колена,врат,гръбначен стълб.Ще проведа лечение по горе написаната рецепта и след това ще пиша резултата.Силно се надявам да е хубав.Живея в Англия , но вярвам ,че ще намеря и тук газ.Благодаря за споделената рецепта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *