Защо избрах услугите на CooliceHost
 

VPS Hybrid Планове

От доста време насам, смяната на хостинг доставчик е неизменна част от моята работа като девелопър (казано по наше му – разработчик). През последните няколко години съм бил както със световните име, така и с не толкова известни. Това, което ме грабва е отдадеността на екипите им да помагат, качеството на услугата и разумните цени на база предложени ресурси. Никога не съм бил като повечето клиенти – марката да е водеща – щом ги знае всеки, значи са добри. Това би било мнението на някой обикновен потребител с не кой знае какви познания. Ако трябва да сме честни, неговото внимание е приковано от две основни неща – цена и популярност на фирмата. Точно това, което един истински IT специалист никога не взима под внимание, когато избра хостинг. Или поне тези две характеристики седят в дъното на листа му с критерии за оценяване на услугата. Ако някой ми каже, че не е така, веднага мога да го класирам какъв е.

Днес искам да спомена няколко основни характеристики, които ме накараха да избера хостинг услугите на сравнително новичката хостинг фирма CooliceHost. Не бях чувал за тях, докато не започна да се шуми по форуми и IT сайтове, които следя. Реших, че едва ли нещо по-конкурентно и различно ще предложат. И както всеки български IT специалист подходих резервирано. Но нямаше как – чувах ги за първи път, а не е като да сменям хостинг доставчик за първи път поради издънки.

Техните силни и бързи хибридни VPS планове

Имат много симпатичен продукт (който ползвам), който са кръстили VPS Hybrid. Реално това е споделен хостинг, но с размерите и ресурсите на VPS като в същото време можете да използвате удобството на cPanel, автоматичните инсталатори, UNIXy Varnish Cache и Mod_Security защитата ни. Нещото, което ме впечатли още повече е и добавянето на LiteSpeed Enterprise Webserver. Малко фирми могат да се похвалят с подобно нещо. На практика това ускорява бързината на отваряне на сайтовете в пъти повече. Поне при мен.

Качествен съпорт

Налагало ми се е да контактувам със съпорта им изключително рядко, но когато това се случи, проблемът ми се решава бързо. Хостингът е добър, когато не ти се налага да пишеш тикети и да звъниш. Но и когато ти се наложи, адекватната реакция – получаваш я.

Добрият им имидж

За момента, където и да съм попадал на дискусия за тях (казвам дискусия, защото другите фирмички правят PR, има разлика), винаги са ги споменавали с добро – професионално отношение към клиентите си и качество на предлаганите услуги. Нещо, което е задължително и доста фирма на теория отговарят на това, но на практика нещата седят по друг начин. Но това е на база моя опит. Прекалено прехвалените са ми малко съмнителни. И за това предпочитам да чета форумни коментари и ревюта на независими блогъри, отколкото да им гледам надутите реклами по социалните мрежи и други сайтове. Потребителят води парада, не рекламния им отдел. Всеки добър и професионално изпълняващ задълженията си IT следи форумите и дискусионните бордове.

В заключение ще обобщя, че услугите не са най-тънките в бранша (но пък кой експерт иска да си качи сайта на хостинг от 2 лева на месец или нещо такова), винаги са готови да помогнат от екипа на CooliceHost, винаги ще получите адекватен съпорт и продуктите им в момента могат да задоволят всеки среден и малък бизнес. Компанийката в малка, но изграденият до момента имидж ми е достатъчен да преценя и на къде върви.

Адрес на сайта: coolicehost.com

Четете още от Sasho


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Хостинг | Написано на 04.09.2014 от Sasho

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

Един Коментар към “Защо избрах услугите на CooliceHost”

  1. Петър Димитров Каза:

    Когато избирам доставчик за хостинг услуги винаги гледам да има съотноешение между предлагани продукти, услуги, цена и обслужване.

    За мен обслужването и цената са най-важните. Качество се постига и съм склонен да изчакам и да направя компромис, стига да не е фрапиращо нестабилно състоянието на сървъра.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми