Защо не купувам вече хляб произведен от Симид?
 

Много време стисках зъби, но след поредното фиаско с продукти на фирмата Симид реших да споделя малко опит с техния “хляб”.

Първо гледайки по телевизията неадекватните обяснения на браншовата организация по отношение на суровината за прозиводство на хляб и хлебни изделия и как качестовото налагало висока цена, и засега цената била ниска и прочие щуротии не знам дали да се смея или да плача.

Важно е да се отбележи, че преди 90-та година след покупка на хляб и след 4-5 дни изсъхваше и става или за сухар или за пържени филии. Сухарът или пържените филии ставаха за ядене и не само това, ами имаха и вкуса на хляб.

В наши дни доста фирми ползват оцветители и прочие продукти, даже в някои продукти има доста Е-та. Също така се слага и Витамин C.

Хлябът днес е всичко друго но не  хляб. Не само на фирма Симид, но и на няколко други. Човек получава газове, болки в стомаха, като се дъвче “хляба” става на глетава топка в устата като пластелин и много други странични ефекти.

И така нека разгледаме “белия нарязан хляб” на Симид.

Първото, което сигурно е нормално за “100% здравословен продукт” е че човек като си купи въпросния хляб и го носи в ръка 5-10 минути ръцете му се боядисват от боята на пликчето. Това сигурно е здравословно 🙂 и нормално. То каквото е качеството на опаковката, такова и на продукта!

Онзи ден вечерта купих бял хляб Симид. Същата вечер изядох една филия. На другия ден сутринта “хляба” бе вече мухлясъл. При положение, че е топло и “хляба” бе в плика на кухненската маса. Това сигурно е здравословна екстра (малко пеницилинче) за 100% здравословен продукт! Наложи се да хвърля остатъка от хляба.

Всеки път като купя хляб от Симид на 2-3 ден е мухлясъл! Когато държа в хладилник даже изкарва 3 дни без да мухляса! За мен това не е нормално, нито здравословно!

Същите неща стават с “хляба за тостер” и “хляба добруджа” на Симид.

Аз лично спрях да купувам “хляб” от Симид!

Съветвам да се купи или домашна пекарна за хляб или да се меси на ръка. Просто други варианти няма за да се яде читав хляб.

Четете още от Theodorus


Имате ли да споделите интересен отзив?

Намерено в: Храна и напитки | Написано на 09.06.2011 от Theodorus

 Етикети:

rss feedХаресват ли ви различните публикации, което четете и разглеждате тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 2000+ души вече сториха това.

10 коментара към “Защо не купувам вече хляб произведен от Симид?”

 1. Момичето Каза:

  Не е вярно.Незнам от къде си го купила,но никои от познатите ми не е получаван газове или болки в стонаха и като се дъвче „хляба“ не става на глетава топка в устата.

  “На другия ден сутринта „хляба“ бе вече мухясъл при положение, че е топло и „хляба“ бе в плика на кухненската маса.” – Доколкото това хляба е мухлясъл,защото е стоял на топло и се е запарил затова е мухлясъл.

 2. Theodorus Каза:

  Ми не знам кое не е вярно но фактите са си факти:
  Пликът им пуска боя (това сигурно е нормално :)).
  Преди 10-ти Ноември 89-та хляба нямаше “една камара специални условия на съхранение” и не се разваляше! Даже след 2-3 дена става като сухар и можеше да става за прекрасни пържени филий.

  По отношение на запарването. Хлябът на Симид никога не е топъл, за да се запари. Освен това не е пътно затворен и влиза въздух все пак :). Пак доказахме, че опаковката е неподходяща 🙂 и некачествена :).

  Също така хляба на много друг марки като България например има предвидена опаковка така че да не се запарва :). Да не говорим за тъпкането с витамин C и другите боклуци.

 3. Димитър Димитров Каза:

  Здравейте!
  И аз имах съвсем скоро същият проблем, който се повтаря!
  Направил съм снимки,които мога да изпратя на желаещите за да се убедят!
  Розов мухъл, който не знам от какво е!
  Но, факта си е факт-едва ли като чуя за тази фирма, ще гледам с добро око на нея!

 4. Александър Каза:

  Преди около 8-9 месеца си купих един от т.нар. тостерен хляб, наложи ми се да замина за 3 месеца, когато се върнах хляба беше все още бял и нямаше и помен от мухъл. Дори си миришеше хубаво, след като го запекох леко стана на гума.

 5. Ирена Боянова Величкова Каза:

  Хляба на Симид беше единственият,който можеше да се яде.Отскоро това е невъзможно.”Подобриха” го,направиха го по-голям,а качеството-под всякаква критика.На тоя фон,всякакво увеличение на цената на “насъщния”,е малко да се каже цинично.Замислете се,господа производители на хляб,за да не станем набързо европейци и да намалим до минимум употребата на вашите продукти!!!

 6. хацата Каза:

  Аз също от 10 дена съм разочарован от типовия на “Симид”.
  Развалиха му качеството, стана много рехав, бял и даже вкуса му е по лош!!!!Спрях да купувам от него, ако не променят нещо производителите на хляба съм сигурен, че и други клиенти ще ме последват и ще преминат към друга марка хляб.

 7. Величкова Каза:

  Редовно консумирам типов, ръжен или пълнозърнест хляб на фирмата “Симид”. Доволна съм от качеството и от вкуса им.

 8. Здравословен хляб с билки Hmelbread | Магистрала НЕТ Каза:

  […] споделих с моя приятелка за това, че в наши дни хляба масово е некачествен. Когато се купи обикновен бял […]

 9. Елионора Каза:

  Не съм забелязвала относно мухъла в хляб “Енергия” на Симид. Много е вкусен!Пробвайте “Енергия”!

 10. Илия Илиев Каза:

  Ние употребяваме само Симид “Добруджа”,който напълно ни задоволява както на вкус, така и на трайност,ако изобщо се наложи да престои.За другите марки не споря!,имаме различни мнения.

Коментари


Моля, пишете само на кирилица. Публикуването на коментари в сайта Магистрала НЕТ подлежи на одобрение от администратор и може да не се появи веднага.Мета

ИНТЕРЕСНИТЕ НЕЩА

Последни Коментари

Безплатен Абонамент!

За получаване на нови публикации
по електронна поща.

Твоят електронен адрес:

С подкрепата на FeedBurner

Любопитно

Последни публикации

Прочети и Коментирай !

Нашата фен страница

Реклама

Партньорски Услуги

Архиви на Теми